Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا خاتم سخنران و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سیره و جایگاه احمدبن موسی، برادر بزرگوار حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، بیان کرد: احمد، فرزند ارشد امام موسی بن جعفر (ع) است که در جلالت و حشمت زبانزد عالم بود و در تاریخ، همچون ستاره‌ای پر فروغ می‌درخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که به سید السادات الاعظم شهره است. وی از مادری نیکو سرشت و عفیف که در تاریخ به «ام احمد» شناخته می‌شود، به دنیا آمده است.

جایگاه و مقام احمد بن موسی (ع)

این سخنران و کارشناس امور دینی، با اشاره به خصوصیاتی که در احمد بن موسی شاه چراغ در زمان حیاتشان وجود داشت، گفت: ایشان به سبب احترام به پدر و مادر، نزد امام کاظم (ع) بسیار عزیز بودند و امام او را بسیار دوست داشت. به همین دلیل هم امام کاظم (ع) مزرعه خود را به ایشان  بخشیدند و هزار غلام را به فرزندش حضرت احمدبن موسی (ع) بخشیدند.

وی با اشاره به روایتی از شیخ مفید درباره مقام و موقعیت حضرت احمد بن موسی (ع)، بیان کرد: در سفری بیست نفر از خادمان پدرم با احمد بودند و او را احترام می‌کردند. هرگاه احمد بر می‌خواست و می‌نشست ایشان هم به احترام او بلند شده و می‌نشستند. پدرم همواره به احمد عنایت داشتند و از او غافل نمی‌شدند و چشم از او بر نمی‌داشتند.

پاسدار امامت

حجت الاسلام والمسلمین خاتم مهم‌ترین واقعه در زندگی حضرت احمد بن موسی (ع) را حراست و حفاظت از جایگاه امامت دانست و گفت: وقتی خبر شهادت امام کاظم (ع) در میان مردم منتشر شد، مردم بر در خانه احمد (ع) تجمع کرده و همراه با او به سوى مسجد روانه شدند. چون فرزند بزرگ امام بود و جایگاه رفیع او را شناخته و کراماتی نیز از او دیده بودند، به عنوان امام با او بیعت کردند.

بیشتر بخوانید

چرا به امام زاده شاهچراغ در شیراز، شاهچراغ می گویند؟ دلیل هجرت احمد بن موسی (ع) به ایران چه بود؟

تسلیم ودایع امامت به امام رضا (ع)

وی ادامه داد: ودایع امامت، در کنار وصیت امام پیشین، یکی از مهمترین معیار‌ها برای شناخت و تشخیص امام بعدی بوده است. همچنین جایگاه والای مادر «شاه چراغ» به حدی بود که امام کاظم (ع) او را برای حفظ اسرار و ودایع امامت و رساندن آن به امام رضا (ع)، صالح تشخیص داد و وقتى حضرت به سوى بغداد رهسپار شدند، ودایع امامت را به این بانو سپرد. بعد از شهادت امام کاظم (ع) به دست هارون، این بانوی شایسته، ودایع را به امام رضا (ع) تقدیم کردند.

عزیمت به ایران

این سخنران و کارشناس دینی از سفر حضرت احمد بن موسی (ع) به ایران گفت: در زمانی که حضرت رضا (ع) با ولایت‌عهدی تحمیلی در «طوس» بودند، حضرت احمد بن موسی (ع) به اتفاق سید محمد عابد، سید علاءالدین حسین برادران خود و جمعی دیگر از برادرزادگان و دوستان، به قصد زیارت آن حضرت از حجاز به سمت خراسان حرکت کردند. در بین راه نیز جمع کثیری از شیعیان و علاقه‌مندان به خاندان رسالت، به سادات معظم ملحق شدند تا جایی که می‌نویسند، به نزدیک شیراز که رسیدند، تقریبا یک قافله پانزده هزار نفری از زنان و مردان تشکیل شده بود.

شهادت حضرت احمد بن موسی (ع)

حجت الاسلام والمسلمین خاتم درباره نحوه شهادت حضرت احمد بن موسی (ع) گفت: زمانی که خبر حرکت این کاروان به خلیفه وقت مأمون عباسی رسید، ترسید که اگر چنین جمعیتی از بنی هاشم و دوستداران و فدائیان آن‌ها به طوس برسند، اسباب تزلزل حکومت او فراهم شود، بنابراین فرمانی صادر کرد و به تمام حکام بلاد که در هر کجا قافله بنی هاشم رسیدند، مانع از حرکت شوند و آن‌ها را به سمت مدینه برگردانند. این نامه به همه شهر‌ها رسیده بود جزء شیراز، در نتیجه حاکم شیراز که مردی به نام «قتلغ خان» بود با چهل هزار لشکر سفاک، در «خان زنیان» در هشت فرسخی شیراز اردو زد و همین که قافله بنی هاشم رسیدند، پیغام داد که حسب الامر خلیفه، از همین جا باید برگردید. حضرت شاه چراغ (ع) فرمودند «ما قصدی از این مسافرت نداریم، جز دیدار برادر بزرگوارمان»، اما لشکر قتلغ خان راه را بستند و بعد از جنگ شدیدی ایشان را به شهادت رساندند.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حرم شاهچراغ احمد بن موسی حضرت احمد بن موسی امام کاظم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۷۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار امام جمعه قزوین با معلمان و اساتید در پاسداشت روز معلم+ تصاویر

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین به مناسبت شهادت شهید مطهری و روز معلم با حضور در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و مدرسه شاهد نرگس، یاد و خاطره شهید مطهری را گرامیداشت و روز معلم را تبریک گفت.

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان قزوین با حضور در کلاس و در جمع دانشجویان و دانش‌آموزان اظهار کرد: جایگاه استاد و معلم جایگاه والایی است و باید تلاش کنیم بیش از پیش قدر این اساتید و معلمان خود را بدانید.

وی بیان کرد: معلم و استاد نقش پدر را برای ما دارند و همانطور که به پدران و مادران خود احترام می‌گذاریم باید تلاش کنیم تا برای معلمان و اساتید خود نیز احترام بگذاریم.

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان قزوین با حضور در کلاس و در جمع دانشجویان و دانش‌آموزان اظهار کرد: جایگاه استاد و معلم جایگاه والایی است و باید تلاش کنیم بیش از پیش قدر این اساتید و معلمان خود را بدانید.

وی عنوان کرد: معلم و استاد نقش پدر را برای ما دارند و همانطور که به پدران و مادران خود احترام می‌گذاریم باید تلاش کنیم تا برای معلمان و اساتید خود نیز احترام بگذاریم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • دیدار امام جمعه قزوین با معلمان و اساتید در پاسداشت روز معلم+ تصاویر
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس
  • برگزاری بیش از ۷۰۰ برنامه کشوری در دهه کرامت
  • گرامیداشت شهید جاویدالاثر احمد قلی قائدی در بن
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم