Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@04:16:22 GMT

روش امام کاظم (ع) برای تبلیغ دین مبین اسلام

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۰۰۱۸

روش امام کاظم (ع) برای تبلیغ دین مبین اسلام

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، امام موسی کاظم (ع) در بیستم ذی‌الحجه در مدینه منوره متولد شد و پس از شهادت امام صادق (ع)، امام موسی کاظم (ع) در ۲۰ سالگی به امامت رسید و ۳۵ سال به عنوان امام هفتم شیعیان حکومت کرد.

بیشتر عمر امام موسی کاظم (ع) در عراق سپری شد و عصر امامت ایشان دوران سختی برای شیعیان بود؛ چرا که حرکت‌های اعتراض آمیز زیادی به خلفای عباسی صورت گرفت و امام نیز بر تقیه پافشاری داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاکمان عباسی در آن زمان با شعار حمایت از شیعیان به قدرت رسیدند، اما طولی نکشید که دشمنی خود را آشکار ساخته و بسیاری از یاران امام کاظم (ع) را به زندان انداختند.

سرانجام امام کاظم (ع) به دستور هارون الرشید مسموم و پس از سه روز به شهادت رسیدند. حرم امام موسی کاظم (ع) در ظهر کاظمین در نزدیکی بغداد قرار دارد و امام جواد (ع) نیز در کنار پدربزرگشان به خاک سپرده شدند؛ به همین دلیل آنجا به حرم امامین جوادین (ع) معروف شده است.

همزمان با سالروز ولادت امام موسی کاظم (ع)، حرم  آن حضرت گل آرایی و با پارچه‌هایی تزیین شد و زائران بسیاری برای عرض تبریک به کاظمین مشرف شدند.

چرا هارون الرشید فدک را به امام کاظم پس نداد؟

حجت‌الاسلام سیدحسین خادمیان، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دلایل فشارهای حاکمان زمان امام کاظم (ع) به ایشان و پیروانشان، درباره دوران حکومت امام هفتم شیعیان می‌گوید: در دوران امام کاظم (ع) فشار شدیدی به شیعیان وارد می‌شد و از آنجایی که امام کاظم (ع) در هر شهری نماینده‌ای داشت، افراد بانفوذ حاکمان غاصب از این امر وحشت داشتند و به همین دلیل به آنها فشار وارد می‌کردند تا از پیروی از امام دست بردارند. البته هارون الرشید هم مدتی سعی داشت که طوری جلوه دهند که از یاران امام است و حتی پیشنهاد بازگردادن فدک را به امام داد، اما وقتی امام حدود را اعلام کرد و فرمودند که عالم اسلام در حیطه فدک قرار می‌گیرد، هارون الرشید موقعیت خود را در خطر دید و خود واقعی را نشان و بعد از مدتی دستور به دستگیری امام کاظم (ع) داد.

امام موسی کاظم (ع) با وجود اینکه می‌توانست در برابر دشمنان و حاکمان غاصب زمان ایستادگی کند، اما با شیوه‌ای دیگر سعی در ترویج اسلام کرد. ایشان در کنار تلاش برای افزایش بصیرت و علم مسلمانان و درک عمیق از اسلام، به مسلمانان نشان دادند که سخاوت و بخشش نیاز به ثروت زیاد ندارد و ثروت اصلی یعنی اینکه بتوانی از آنچه داری به دیگران هم بدهی. امام کاظم (ع) بسیار بخشنده بودند و کسی را از در خانه‌شان دست خالی رد نمی‌کردند. همچنین ایشان هر آنچه از خداوند طلب می‌کردند، خداوند ان را برآورده می‌کردند و  برای همین هم ایشان را باب الحوائج می‌نامند و زائران آن حضرت به حرم امامین جوادین (ع) متوسل شده و برای برآورده شدن حوائج ایشان را واسطه می‌کنند.

روش امام کاظم (ع) برای تبلیغ

کنترل خشم، عبادت همیشگی پروازدگار و بردباری در مصیبت‌ها از دیگر خصوصیت‌های امام هفتم شیعیان است. یکی از روش‌های تبلیغی امام کاظم (ع) مبارزه منفی علیه غاصبان بود. امام حتی در دوران خود شاگردان بسیاری تربیت کردند تا اسلام را توسعه دهند و ان اندیشمندان در نقاط مختلف حضور داشتند تا اسلام را به دیگران هم معرفی کنند. البته به انها هم سفارش می‌کردند تا به دلیل حساسیت غاصبان به صورت مخفی اسلام را تبلیغ کنند و در مجامع عمومی موجب حساسیت نشوند. برخی معتقدند که نباید در تبلیغ دین تقیه داشت اما زندگی امامان ما نشان می‌دهد که در مواقعی که اسلام و جام شیعیان در خطر است می‌توان با روش‌هایی مثل تقیه و تبلیغ پنهانی اسلام را معرفی و تبلیغ کرد.

در آن زمان با توجه به محبوبیت امام در سرزمین‌های مختلف و نفوذ اسلام، هارون که به تنگ آمده بود، ایشان را زندانی کرد و چند نفر را گذاشت تا از او مراقبت کنند. امام هم در هر لحظه مشغول عبادت و نیایش بود. آن دوران هارون به چند نفر دستور داد تا امام کاظم (ع) را به شهادت برسانند، اما آنها از این اقدام سر باز زدند تا اینکه در نهایت اقدام به مسموم کردن امام کرد و حتی در آن  زمان چند نفر را فرستاد تا در طبیعی بودن مرگ امام شهادت دهند که امام کاظم (ع) متوجه شدند و فرمودند که ظاهری سالم دارم، اما مسموم شدم و به زودی بر اثر مسومیت به شهادت می‌رسم.

به گزارش فارس، امام کاظم (ع) در حرم امامین جوادین (ع) در کاظمین مدفون شدند و حرم ان حضرت یکی از مکان‌های زیارتی است که پس از سرنگونی صدام مقصد بسیاری از زائران بود و همچنان نیز این مکان مقدس پذیرای زائران است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هارون الرشید کاظمین حرم امامین جوادین امام کاظم علیه السلام موسی بن جعفر علیه السلام امام موسی کاظم هارون الرشید امام کاظم حرم امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۰۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین  نواب در بازدید از نمایشگاه «درآستان بقیع» در حرم مطهر رضوی، با اشاره به مظلومیت بقیع و شناخت ناکافی جامعه از این گنجینه بزرگ جهان اسلام، گفت: مظلومیت بقیع در این است که نگذاشته‌اند بقیع به درستی به جامعه معرفی شود و ما باید  بقیع را آن‌گونهکه هست به جامعه بشناسانیم..

وی افزود: تخریب قبور بقیع ظلمی بزرگتر از نشناختن شخصیت‌های مدفون در آن است.

تماینده ولی فقیه در حج و زیارت با بیان اینکه شخصیت‌های بزرگی در بقیع مدفون هستند که در هیچ جای دیگر عالم یافت نمی‌شوند، افزود: «چهار امام معصوم، فاطمه بنت اسد، دختران پیامبر، همسران پیامبر، مادر علی علیه السلام، مادر جناب عباس، اصحاب ائمه، فرزندان امام‌ان و همسران ائمه همگی در بقیع آرمیده‌اند.»

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به برخی از شخصیت‌های برجسته مدفون در بقیع گفت: «حسین اصغر، یکی از فرزندان امام سجاد (ع)، محمد حنفیه، اسماعیل عباس عموی پیامبر، اسماعیل فرزند امام صادق (ع) و تعدادی از شهدای احد در بقیع مدفون هستند.»

وی در ادامه با اشاره به نمایشگاه «در آستان بقیع» در حرم مطهر رضوی گفت: «این نمایشگاه در نوع خود کار بسیار خوبی است و باید در کار‌هایی که انجام می‌دهیم، جنبه‌ها و تاثیر واقعی مدنظر باشد.»

رئیس بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه هدف از برگزاری این نمایشگاه مظلوم‌نمایی نیست، افزود: «ما به دنبال این هستیم که شخصیت‌های بزرگ مدفون در بقیع را به جامعه بشناسانیم و از آنها الهام بگیریم.»

حجت الاسلام نواب از آستان قدس رضوی، بعثه خراسان، روایتگران، و همه کسانی که در برگزاری این نمایشگاه نقش داشتند، قدردانی کرد.

این نمایشگاه تا پایان ماه شوال مصادف با بیستم اردیبهشت  در صحن غدیر حرم مطهر رضوی برپا خواهد بود.

دیگر خبرها

  • اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
  • مطهری امام
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • چهره‌های ورزشی که در ایران مسلمان شدند
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود